επιστροφή - αρχική σελίδα

ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ
Χ.Β.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Οδηγός Σπουδών


  Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων  
Ανήκει στη: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών
Πόλη: Καρδίτσα
Διεύθυνση: Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, Καρδίτσα 43100
Τηλέφωνο: 24410- 71752, εσ. 136
Φαξ: 24410- 71753

Σχετικά επαγγέλματα
Τεχνολόγος τροφίμων

Γενικά στοιχεία:

Σκοπός του Τμήματος είναι να εκπαιδεύσει στελέχη ικανά σε θέματα επεξεργασίας, ανάλυσης, ποιοτικού ελέγχου και μηχανικής τυποποίησης, συσκευασίας, αποθήκευσης, μεταφοράς και διακίνησης, προδιαγραφών και νομοθεσίας τροφίμων, μελέτης και σχεδιασμού βιοτεχνιών και βιομηχανιών τροφίμων καθώς και εργαστηρίων ποιοτικού ελέγχου τροφίμων.


Αντικείμενο σπουδών:

Εξάμηνο 1ο
Μαθηματικά , Φυσική, Γενική Χημεία, Βιολογία, Η/Υ, Εισαγωγή στην Επιστήμη & Τεχνολογία Τροφίμων

Εξάμηνο 2ο
Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Στατιστική, Γενικές Αρχές Οικονομικής Επιστήμης, Οργαvική Χημεία, Πoσoτική Χημεία, Γεvική Μικρoβιoλoγία, Μηχαvική Τρoφίμωv I, Τεχνικά Αγγλικά

Εξάμηνο 3ο
Χημεία Τροφίμων, Μικροβιολογία Τροφίμων Ι, Βιοχημεία Τροφίμων, Μηχανική Τροφίμων ΙΙ, Φυσικοχημεία Τροφίμων, Ανάλυση Τροφίμων Ι

Εξάμηνο 4ο
Επεξεργασία Τροφίμων Ι, Ανάλυση Τροφίμων ΙΙ, Βιοτεχνολογία Τροφίμων, Μικροβιολογία Τροφίμων Ι, Αμπελουργία και προϊόντα αμπέλου, Οργάνωση και Διοίκηση, Μάθημα από Ομάδα Ι

Εξάμηνο 5ο
Επεξεργασία Τροφίμων ΙΙ, Βιομηχανική Μικροβιολογία, Συσκευασία Τροφίμων και Ποτών, Διασφάλιση Ποιότητας, Μάθημα από Ομάδα Ι, Οργανοληπτικός Έλεγχος Τροφίμων και Ποτών, Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων

Εξάμηνο 6ο
Marketing Τροφίμων και Ποτών, Διατροφή, Νομοθεσία Τροφίμων, Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Οίνου, Μάθημα από Ομάδα Ι, Μάθημα από Ομάδα ΙΙ

Εξάμηνο 7ο
Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων, Μάθημα από Ομάδα Ι, Μάθημα από Ομάδα ΙΙ, Μάθημα από Ομάδα ΙΙ, Πτυχιακή Εργασία

Εξάμηνπ 8ο
Πρακτική Άσκηση σε Βιομηχανία ή Εργαστήριο ή Ερευνητικό Ίδρυμα (Καρδίτσα, άλλη πόλη ή στο εξωτερικό

ΟΜΑΔΑ Ι (Θεωρητικά Μαθήματα Εμβάθυνσης): Μετασυλλεκτική Φυσιολογία, Αξιοποίηση Υποπροϊόντων Βιομηχανιών Τροφίμων, Υγιεινή και Ασφάλεια Εργοστασίων Τροφίμων, Δειγματοληψία Τροφίμων-Στατιστικές Μέθοδοι Ανάλυσης, Πρόσθετες Ύλες, Γλυκαντικές Ύλες, Τοξικολογία Τροφίμων, Αξιολόγηση Επικινδυνότητας και Διαχείριση Κρίσεων στη Βιομηχανία Τροφίμων, Μελέτη και Ανάπτυξη Διεργασιών Τροφίμων, Οικονομική και Επιχειρηματική Ψυχολογία, Ειδικά Θέματα Τεχνολογίας Τροφίμων

Ομάδα ΙΙ (Μαθήματα Τεχνολογιών): Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Αποσταγμάτων, Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Φρούτων και Λαχανικών, Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Σιτηρών και Αρτοσκευασμάτων, Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Λιπών και Ελαίων, Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Κρέατος και Προϊόντων Κρέατος, Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Αλιευμάτων


Διάρκεια σπουδών (εξάμηνα): 8
Κατευθύνσεις:
Εκπαιδευτικές προοπτικές:

Επαγγελματικές προοπτικές: Οι πτυχιούχοι μπορούν να καλύψουν θέσεις εργασίας σε τομείς ανάλογα με τις σπουδές και με την εξειδίκευσή τους.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι πτυχιούχοι των τμημάτων μπορούν να απασχοληθούν:
στον δημόσιο τομέα-σε υπηρεσίες και οργανισμούς που έχουν αντικείμενο τα τρόφιμα,
στον ιδιωτικό τομέα-σε βιοτεχνίες και βιομηχανίες τροφίμων, σε αποθήκες συντήρησης, μαζικής διακίνησης και κατανάλωσης τροφίμων, καθώς και στην εμπορία-διακίνηση υλών απαραίτητων στην παραγωγή-τυποποίηση τροφίμων και στην εμπορία εξοπλισμού των βιομηχανιών τροφίμων,
στην Εκπαίδευση και την Κατάρτιση,
ως ελεύθεροι επαγγελματίες.


Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.teilar.gr/about/start.el.php3
 
επιστροφή