επιστροφή - αρχική σελίδα

ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ
Χ.Β.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Οδηγός Σπουδών


  Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων  
Ανήκει στη: Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Αγ. Σπυρίδωνα & Δημητσάνας, 12210 Αιγάλεω
Τηλέφωνο: 010 5385506
Φαξ: 010 5314874

Σχετικά επαγγέλματα
Τεχνολόγος τροφίμων

Γενικά στοιχεία:

Σκοπός του Τμήματος είναι να εκπαιδεύσει στελέχη ικανά σε θέματα επεξεργασίας, ανάλυσης, ποιοτικού ελέγχου και μηχανικής τυποποίησης, συσκευασίας, αποθήκευσης, μεταφοράς και διακίνησης, προδιαγραφών και νομοθεσίας τροφίμων, μελέτης και σχεδιασμού βιοτεχνιών και βιομηχανιών τροφίμων καθώς και εργαστηρίων ποιοτικού ελέγχου τροφίμων.


Αντικείμενο σπουδών:

Εξάμηνο 1ο
Μαθηματικά Ι, Φυσική, Γενική Χημεία, Βιολογία, 'Ανθρωπος και Τρόφιμα, Ξένη Γλώσσα Ι, Προγραμματισμός Η/Υ Ι, Σχέδιο

Εξάμηνο 2ο
Μαθηματικά II, Πρoγραμματισμός Η/Υ II, Ξέvη Γλώσσα II, Οργαvική Χημεία, Πoσoτική Αvαλυτική Χημεία, Γεvική Μικρoβιoλoγία, Μηχαvική Τρoφίμωv I

Εξάμηνο 3ο
Χημεία Τροφίμων, Μικροβιολογία Τροφίμων, Μηχανική Τροφίμων ΙΙ, Επεξεργασία Τροφίμων Ι, Στατιστική για Τεχνολόγους Τροφίμων, Ξένη Γλώσσα ΙΙΙ, Marketing Tροφίμων

Εξάμηνο 4ο
Επεξεργασία Τροφίμων ΙΙ, Ανάλυση Τροφίμων Ι, Βιοχημεία, Αρχές Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, Ξένη Γλώσσα IV, Διατροφή και Θρεπτική Αξία Τροφίμων, Ποιοτικός Έλεγχος - Εξασφάλιση Ποιότητας

Εξάμηνο 5ο
Ανάλυση Τροφίμων ΙΙ, Τεχνολογία Ζυμωμένων Τροφίμων, Μάθημα Επιλογής Τεχνολ. (ομάδα Α), Μάθημα Επιλογής Τεχνολ. (ομάδα Α), Μάθημα Επιλογής Τεχνολ. (ομάδα Α), Μάθημα Επιλογής Οικονομίας και Διοίκησης (ομάδα Γ)

ΟΜΑΔΑ Α (Μαθήματα Τεχνολογίας): Τεχνολογία Φρούτων και Λαχανικών, Τεχνολογία Λιπών και Ελαίων, Τεχνολογία Σιτηρών, Τεχνολογία Αλιευμάτων, Τεχνολογία Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων, Τεχνολογία Κρέατος και Κρεατοσκευασμάτων, Τεχνολογία και Ποιοτικός 'Ελεγχος Γλυκαντικών Υλών και Ζαχαρωδών προϊόντων

ΟΜΑΔΑ Γ (Μαθήματα Διοίκησης και Οικονομίας)
Οργάνωση και Διοίκηση Βιομηχανικών Επιχειρήσεων, Σύνταξη Τεχνικών Εκθέσεων, Ανθρώπινες Σχέσεις στην Εργασία

Εξάμηνο 6ο
Πρόσθετες και Αρτυματικές ύλες Τροφίμων, Ασφάλεια Εργασίας, Μάθημα Επιλογής Π.E. (ομάδα Β), Μάθημα Επιλογής Π.E. (ομάδα Β), Μάθημα Επιλογής Π.E. (ομάδα Β), Μάθημα Επιλογής Π.E. (ομάδα Β), Μάθημα Επιλογής Διοίκησης και Οικονομίας (ομάδα Γ), Μάθημα Επιλογής Διοίκησης και Οικονομίας (ομάδα Γ)

ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΤ' ΕΠlΛΟΓΗΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΟΜΑΔΑ Β' (Μαθήματα Ποιοτικών Ελέγχων): Ποιοτικός 'Έλεγχος Φρούτων και Λαχανικών, Ποιοτικός 'Έλεγχος Λιπών και Ελαίων, Ποιοτικός 'Έλεγχος Σιτηρών, Ποιοτικός 'Έλεγχος Αλιευμάτων, Ποιοτικός 'Έλεγχος Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων, Ποιοτικός 'Έλεγχος Κρέατος και Κρεατοσκευσμάτων

ΟΜΑΔΑ Γ' (Μαθήματα Διοίκησης και Οικονομίας): Οργάνωση και Διοίκηση Βιομηχανικών Επιχειρήσεων, Σύνταξη Τεχνικών Εκθέσεων, Ανθρώπινες Σχέσεις στην Εργασία

Εξάμηνο 7ο
Συσκευασία Τρoφίμων, Σεμιvάριo Τελειoφoίτων, Αρχές Τεχνολογικής 'Έρευνας, Υγιειvή Εργοστασίων τροφίμων, Μελέτη και Σχεδιασμός Βιoμηχανιών Τροφίμων, Καθoρισμός Προδιαγραφών Νομoθεσίας Τροφίμων, Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Νέων Τροφίμων, Πρoστασία Περιβάλλovτoς και Αξιοποίηση Υποπροϊόντων Βιομηχανιών Τροφίμων, Μάθημα Επιλογής Τεχνολογίας (Ομάδα Α)

ΟΜΑΔΑ Α' (Μαθήματα Τεχνολογίας): Τεχνολογία Φρούτων και Λαχανικών, Τεχνολογία Λιπών και Λαδιών, Τεχνολογία Σιτηρών, Τεχνολογία Αλιευμάτων, Τεχνολογία Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων, Τεχνολογία Κρέατος και Κρεατοσκευασμάτων, Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Γλυκαντικών Υλών και Ζαχαρωδών προϊόντων

Εξάμηνο 8ο
Πρακτική άσκηση στο επάγγελμα


Διάρκεια σπουδών (εξάμηνα): 8
Κατευθύνσεις:
Εκπαιδευτικές προοπτικές:

Επαγγελματικές προοπτικές: Οι πτυχιούχοι μπορούν να καλύψουν θέσεις εργασίας σε τομείς ανάλογα με τις σπουδές και με την εξειδίκευσή τους.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι πτυχιούχοι των τμημάτων μπορούν να απασχοληθούν:
στον δημόσιο τομέα-σε υπηρεσίες και οργανισμούς που έχουν αντικείμενο τα τρόφιμα,
στον ιδιωτικό τομέα-σε βιοτεχνίες και βιομηχανίες τροφίμων, σε αποθήκες συντήρησης, μαζικής διακίνησης και κατανάλωσης τροφίμων, καθώς και στην εμπορία-διακίνηση υλών απαραίτητων στην παραγωγή-τυποποίηση τροφίμων και στην εμπορία εξοπλισμού των βιομηχανιών τροφίμων,
στην Εκπαίδευση και την Κατάρτιση,
ως ελεύθεροι επαγγελματίες.


Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.teiath.gr/stetrod/food_technology/2tmhmagr.htm
 
επιστροφή