επιστροφή - αρχική σελίδα

ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ
Χ.Β.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Οδηγός Σπουδών


  Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών  
Ανήκει στη: Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Αγ. Σπυρίδωνα & Δημητσάνας, 12210 Αιγάλεω
Τηλέφωνο: 210 5385504
Φαξ: 210 5314874

Γενικά στοιχεία:

Σκοπός του Τμήματος είναι η δημιουργία ειδικών σε θέματα επεξεργασίας των σταφυλιών και των άλλων πρώτων υλών γεωργικής προέλευσης, που μπορούν να υποστούν αλκοολική ζύμωση, καθώς και των προϊόντων απόσταξης των ζυμώσεων αυτών για την παραγωγή ποτών. Επίσης εκπαιδεύει τους σπουδαστές σε θέματα αναλύσεων των προαναφερομένων προϊόντων καθώς και στην οργάνωση και διαχείριση οινοποιητικών και ποτοποιητικών επιχειρήσεων.


Αντικείμενο σπουδών:

Εξάμηνο 1ο
Μαθηματικά Ι, Φυσική, Γενική Χημεία, Βιολογία, Εισαγωγή στην Οινολογία, Mορφολογία & Φυσιολογία Αμπέλου, Προγραμματισμός Η.Υ. Ι

Εξάμηνο 2ο
Mαθηματικά ΙΙ, Οργανική Χημεία, Ποσοτική Αναλυτική Χημεία, Γενική Μικροβιολογία, Στατιστική για Τεχνολόγους Τροφίμων, Προγραμματισμός Η/Υ ΙΙ, Ξένη Γλώσσα Ι, Οργάνωση και Διοίκηση Παραγωγής, Αρχές Λογιστικής

Εξάμηνο 3ο
Χημεία Τροφίμων, Eφαρμοσμένη Μικροβιολογία Οίνων και Ποτών, Μηχανική Τροφίμων Ι, Επεξεργασία Τροφίμων, Eδαφολογία, Ποιοτικός Έλεγχος- Εξασφάλιση Ποιότητας Τροφίμων, Ξένη Γλώσσα ΙΙ, Λογιστική Κόστους, Αρχές Συνεργατισμού

Εξάμηνο 4ο
Ανάλυση Τροφίμων, Bιοχημεία, Mηχανική Τροφίμων ΙΙ, Αμπελουργία Ι, Πρώτες Υλες Αλκοολούχων Ποτών , Αρχές Βιοτεχνολογίας, Ξένη Γλώσσα ΙΙΙ

Εξάμηνο 5ο
Τεχνολογία Οινικών Προϊόντων Ι, Aμπελουργία ΙΙ, Tεχνολογία Αποσταγμάτων, Συσκευασία Τροφίμων, Μηχανική Τροφίμων ΙΙΙ, Mάρκετινγκ Τροφίμων, Eφαρμοσμένη Ενζυμολογία, Μέθοδοι και Εφαρμογές Γενετικής Μηχανικής, Σχεδίαση Βιοτεχνολογικών Διεργασιών

Εξάμηνο 6ο
Tεχνολογία Οινικών Προϊόντων ΙΙ, Ποιοτικός Έλεγχος Οινικών Προϊόντων, Οργανοληπτικός Έλεγχος Οίνων και Ποτών, Ποιοτικός Έλεγχος Αποσταγμάτων, Tεχνολογία Οινικών Προϊόντων ΙΙI, Ξένη Γλώσσα ΙV

Εξάμηνο 7ο
Τεχνολογία Αμπελοοινικών Υποπροϊόντων, Tεχνολογία Βυνοποίησης Ζυθοποίησης, Ποιοτικός Έλεγχος Μπύρας, Mελέτη και Σχεδιασμός Βιομηχανιών Οίνου/Ζύθου, Nομοθεσία Οίνων, Bιοτεχνολογία Φυτών, Eπεξεργασία Αποβλήτων, Σεμινάριο Τελειοφοίτων

Εξάμηνο 8ο
Πτυχιακή Εργασία, Πρακτική Άσκηση.


Διάρκεια σπουδών (εξάμηνα): 8
Κατευθύνσεις:
Εκπαιδευτικές προοπτικές:

Επαγγελματικές προοπτικές: Οι πτυχιούχοι μπορούν να καλύψουν θέσεις εργασίας σε τομείς ανάλογα με τις σπουδές και με την εξειδίκευσή τους
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μπορούν να απασχοληθούν:
στον δημόσιο τομέα-σε υπηρεσίες και φορείς των υπουργείων γεωργίας (ινστιτούτα οίνου και αμπέλου) τόσο σε θέματα τεχνολογικών ερευνών όσο και αμπελο-οινικής νομοθεσίας και οινολογικής τεχνικής,
στον ιδιωτικό τομέα-σε οινοποιητικές, ποτοποιητικές και συναφείς βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες,
ως ελεύθεροι επαγγελματίες,
στην Εκπαίδευση και την Κατάρτιση.


Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.teiath.gr/stetrod/oenology&spirit_technology/2tmhmagr.htm
 
επιστροφή