επιστροφή - αρχική σελίδα

ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ
Χ.Β.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Οδηγός Σπουδών


  Τμήμα Ηλεκτρονικής  
Ανήκει στη: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών
Πόλη: Λαμία
Διεύθυνση: 3o χιλ. Παλιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, 35100 Λαμία
Τηλέφωνο: 22310 60100
Φαξ: 22310 33945

Σχετικά επαγγέλματα
Ηλεκτρονικός, Ηλεκτρονικός μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ, Καθηγητής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Μηχανικός τηλεπικοινωνιών

Γενικά στοιχεία:

Σκοπός του Τμήματος είναι να εκπαιδεύσει τους σπουδαστές του σε θέματα που αφορούν στην έρευνα και τη μελέτη των προβλημάτων της ηλεκτρονικής τεχνολογίας και των εφαρμογών της.


Αντικείμενο σπουδών:

Εξάμηνο 1ο
Ηλεκτρονική Φυσική, Τεχνολογία Ηλ. Εξαρτημάτων, Φυσική Ι, Μαθηματικά Ι, Προγραμματισμός Η/Υ Ι, Αγγλικά Ι

Εξάμηνο 2ο
Ηλεκτρονικά Ι, Ψηφιακά Κυκλώματα, Ηλεκτροτεχνία ΙΙ, Ηλεκτρικές Μετρήσεις, Οπτοηλεκτρονική, Μαθηματικά ΙΙ, Προγραμματισμός Η/Υ ΙΙ, Ξένη γλώσσα ΙΙ

Εξάμηνο 3ο
Ηλεκτρονικά ΙΙ, Ψηφιακά Κυκλώματα ΙΙ, Μικροϋπολογιστές Ι, CAD, Ηλεκτρονική κατασκευή, Ηλεκτρομαγνητισμός, Θεωρία Κυκλωμάτων Ι, Μαθηματικά ΙΙΙ, Θεωρ. Πιθανοτήτων - Στατιστική, Ξένη γλώσσα ΙΙΙ

Εξάμηνο 4ο
Ηλεκτρονικά ΙΙΙ,, Τηλεπικοινωνίες, Μικροϋπολογιστές ΙΙ, Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου Ι, Θεωρία Κυκλωμάτων ΙΙ, Γραμμές Μεταφοράς, Ηλεκτρονικές Μετρήσεις

Εξάμηνο 5ο
Τηλεπικοινωνίες Ι, Συστ. Αυτομάτου Ελέγχου ΙΙ, Μικροκύματα Ι, Κεραίες, Μ.Μ.Ε. Ι, Ψηφιακή Επεξεργασία Σήματος, Εφαρμογές Μικροϋπολογιστών, Οπτικές Επικοινωνίες, Συστήματα Ήχου, Μικροηλεκτρονική - VLSI

Εξάμηνο 6ο
Τηλεπικοινωνίες ΙΙ, Ηλεκτρονικά Ισχύος, ΡΑΝΤΑΡ-Ραδιοβοηθήματα, Μ.Μ.Ε. ΙΙ, Διάδοση Η/Μ Κυμάτων, Μικροκύματα ΙΙ, Δίκτυα Υπολογιστών, Ψηφιακά Συστήματα Ελέγχου, Κινητές Επικοινωνίες, Η/Μ. Συμβατ. - Ποιοτ. Έλεγχος, Ραδιοζεύξεις & Δορ/κά Συστ/τα, Τεχνική Νομοθεσία

Εξάμηνο 7ο
Εκπόνηση Πτυχιακής Εργασίας, Πρακτική Άσκηση


Διάρκεια σπουδών (εξάμηνα): 8
Κατευθύνσεις:
1. Η βαθμολογία σε όλα τα μαθήματα εκφράζεται με την αριθμητική κλίμακα: μηδέν έως δέκα (0-10), με βάση επιτυχίας το βαθμό πέντε (5).
2. Ο χαρακτηρισμός της επίδοσης των σπουδαστών κατά μάθημα, καθορίζεται ως εξής:
από 0-3,9 : "κακώς"
από 4-4,9 : "ανεπαρκώς"
από 5-6,9 : "καλώς"
από 7-8,4 : "λίαν καλώς"
από 8,5-10 : "άριστα"
3. Όλοι οι βαθμοί υπολογίζονται και καταχωρούνται με προσέγγιση ενός δεκάτου (1/10) της ακέραιας μονάδος.
Εκπαιδευτικές προοπτικές:

Επαγγελματικές προοπτικές: 1. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Ηλεκτρονικών της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις τους, ασχολούνται είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες με την μελέτη, έρευνα και εφαρμογή της τεχνολογίας πάνω σε σύγχρονους και ειδικούς τομείς της Ηλεκτρονικής στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο τομέα.

2. Ειδικότερα απασχολούνται:
2.1. Σε βιοτεχνίες, βιομηχανίες και επιχειρήσεις που έχουν ως αντικείμενο την παραγωγή ηλεκτρονικών στοιχείων, διατάξεων, συσκευών και συστημάτων για την παραγωγή άλλων προϊόντων, ή την παροχή υπηρεσιών προς αυτές και προς τρίτους.
2.2. Έχουν δικαίωμα εκπόνησης μελέτης, επίβλεψης, κατασκευής, συναρμολόγησης, συντήρησης εγκατάστασης, χειρισμών, ελέγχου λειτουργίας και μετατροπής ηλεκτρονικού στοιχείου, διατάξεως συσκευής και συστημάτων των τομέων : τηλεπικοινωνιών, οπτικοακουστικών, ραδιοτηλεόρασης, προστασίας και πυρασφάλειας, οργάνων μέτρησης και ηλεκτρονικών ισχύος καθώς επίσης αυτομάτου ελέγχου, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Ιατρικών Οργάνων σε συνεργασία με τεχνικούς των αντιστοίχων ειδικοτήτων.
Τα παραπάνω δικαιώματα ασκούνται είτε τα συστήματα αυτά είναι αμιγή ηλεκτρονικά είτε μικτά με ηλεκτρολογική, μηχανολογικά ως προς το ηλεκτρονικό μέρος αυτών.
2.3. Ιδρύουν και διευθύνουν ηλεκτρονικά εργαστήρια.

3. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος εξελίσσονται μέσα στη διοικητική και τεχνική ιεραρχία τη σχετική με τους τομείς της ειδικότητας τους.

4. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος μπορούν να καλύπτουν τις θέσεις υπευθύνων στελεχών στις βιοτεχνίες, βιομηχανίες και γενικά τις Επιχειρήσεις που προβλέπονται στη νομοθεσία που ισχύει κάθε φορά για τη λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών.

5. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος ασκούν κάθε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα που εμφανίζεται στο αντικείμενο της ειδικότητας τους με την εξέλιξη της τεχνολογίας, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της κάθε φορά ισχύουσας νομοθεσίας.

6. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος απασχολούνται στην εκπαίδευση σύμφωνα με την ισχύουσα κάθε φορά νομοθεσία και στην έρευνα σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες πάνω σε θέματα εξέλιξης της ηλεκτρονικής επιστήμης και εφαρμογής των πορισμάτων της.

7. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος έχουν δικαίωμα να διενεργούν μόνοι τους ή σαν μέλη επιτροπών εκτιμήσεις και πραγματογνωμοσύνες σε ζημιές που προκλήθηκαν από οποιαδήποτε αιτία σε ηλεκτρονικές διατάξεις, συσκευές, συστήματα και εγκαταστάσεις, αξιολόγηση προσφορών κάθε φύσης ηλεκτρονικού εξοπλισμού και ελέγχους σε αντίστοιχες βιοτεχνίες και βιομηχανίες προκειμένου να τους χορηγηθεί άδεια λειτουργίας.

8. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος με την απόκτηση του πτυχίου τους ασκούν το επάγγελμα στα πλαίσια των πιο πάνω επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.eln.teilam.gr/modules/tinycontent/index.php?id=1
 
επιστροφή