επιστροφή - αρχική σελίδα

ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ
Χ.Β.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Οδηγός Σπουδών


  Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών  
Ανήκει στη: Ανεξάρτητα Τμήματα
Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Πατησίων 42, 10682 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 7723333, 7723328, 7723330, 7723715, 772332.
Φαξ: 210 7723329

Σχετικά επαγγέλματα
Αρχιτέκτονας, Διακοσμητής

Γενικά στοιχεία:

Σκοπός των τμημάτων της Αρχιτεκτονικής είναι η ανάδειξη επιστημόνων ικανών να μελετούν, να σχεδιάζουν, να καθοδηγούν και να επιβλέπουν τη δημιουργία κτιρίων και κτιριακών εγκαταστάσεων. Επίσης καταρτίζουν τους φοιτητές τους στον σχεδιασμό και την διευθέτηση δημόσιων χώρων, στην ανάπλαση και στην ένταξη παλαιών κτιρίων αλλά και ιστορικών περιοχών στο σύγχρονο περιβάλλον της πόλης.


Αντικείμενο σπουδών:

Τα μαθήματα κάθε έτους διδάσκονται σε 2 εξάμηνα και διαρθρώνονται με βάση το πρόγραμμα σπουδών κάθε τμήματος. Οι εξετάσεις διενεργούνται 3 φορές το χρόνο. Το τελευταίο (10ο) εξάμηνο διατίθεται για την εκπόνηση της Διπλωματικής Εργασίας.

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων απαρτίζεται από τους εξής Τομείς:

ΤΟΜΕΑΣ Ι: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
Περιοχή Αρχιτεκτονικών Συνθέσεων
Περιοχή Μορφολογίας και Ρυθμολογίας
Περιοχή Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής
Περιοχή Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής
Περιοχή Ιστορίας της Τέχνης

Γνωστικό αντικείμενο του Τομέα :
Ο σχεδιασμός κτιρίων, κτιριακών συγκροτημάτων και συνόλων στο χώρο, σε συνάρτηση με τις κτιριολογικές, περιβαλλοντικές και μορφολογικές παραμέτρους που τον προσδιορίζουν, καθώς και η μελέτη της ιστορικής εξέλιξης της Αρχιτεκτονικής και της Τέχνης.

Ειδικότερα τα μαθήματα και η ερευνητική δραστηριότητα του Τομέα αναφέρονται στις παρακάτω περιοχές:

Περιοχή Αρχιτεκτονικών Συνθέσεων  
Εισαγωγή στις έννοιες της αρχιτεκτονικής σύνθεσης και τις μεθόδους του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Καλλιέργεια των δημιουργικών ικανοτήτων για την επίλυση αρχιτεκτονικών προβλημάτων στα πλαίσια της διαδικασίας παραγωγής του κτισμένου περιβάλλοντος.

 Περιοχή Μορφολογίας και Ρυθμολογίας, 
Εξοικείωση με τη μορφολογική θεώρηση του παραδοσιακού και σύγχρονου αρχιτεκτονικού περιβάλλοντος στον ελληνικό και διεθνή χώρο.Εισαγωγή στα προβλήματα ένταξης, θεωρία και κριτική της αρχιτεκτονικής.

Περιοχή Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής
 Μελέτη των ρευμάτων και περιόδων της ιστορίας της αρχιτεκτονικής. Εισαγωγή στα προβλήματα των αναστηλώσεων.

Περιοχή Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής
Ανάλυση και κριτική των θεωριών της αρχιτεκτονικής. Αισθητική θεώρηση του αρχιτεκτονικού έργου.

Περιοχή Ιστορίας της Τέχνης
Γενικές γνώσης της ιστορίας της τέχνης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ/ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙΑ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΟΛΟΓΙΑΣ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΤΙΡΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΕΡΕΥΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ
ΚΤΙΡΙΟΛΟΓΙΑΣ


ΤΟΜΕΑΣ ΙΙ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ
Περιοχή Πολεοδομίας
Περιοχή Χωροταξίας

Γνωστικό αντικείμενο του Τομέα :
Ο σχεδιασμός του χώρου σε πολεοδομικό και χωροταξικό επίπεδο, σε συνδυασμό με τους οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες που τον προσδιορίζουν.

Ειδικότερα τα μαθήματα και η ερευνητική δραστηριότητα του Τομέα αναφέρονται στις παρακάτω περιοχές:

Περιοχή Πολεοδομίας
Ιστορία της πόλης και οι θεωρίες που έχουν διατυπωθεί για την οργάνωση και το σχεδιασμό της, ιδιαίτερα κατά την περίοδο μετά τη βιομηχανική επανάσταση. Εξέλιξη και συγκρότηση του ελληνικού αστικού χώρου. Έννοια και στόχοι του πολεοδομικού σχεδιασμού. Είδη και περιεχόμενο των πολεοδομικών σχεδίων. Πολεοδομικές λειτουργίες. Διαδικασίες παραγωγής κτισμένου χώρου. Οικιστική πολιτική. Πολιτική γης και θέματα γαιοπροσόδου. Διοικητικό και νομοθετικό πλαίσιο, διαχείριση πολεοδομικών προγραμμάτων. Μέθοδοι και τεχνικές αστικής ανάλυσης και σχεδιασμού. Θέματα αστικών αναπλάσεων, οργανωμένης δόμησης, πολεοδομικής σύνθεσης, διερεύνησης και οργάνωσης του δημόσιου χώρου. Περιβαλλοντικές επιπτώσεις του σχεδιασμού και της οικιστικής ανάπτυξης. Αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού στον αστικό χώρο. Έννοια και στόχοι του πολεοδομικού σχεδιασμού. Είδη και περιεχόμενο των πολεοδομικών σχεδίων. Πολεοδομικές λειτουργίες. Διαδικασίες παραγωγής κτισμένου χώρου. Οικιστική πολιτική. Πολιτική γης και θέματα γαιοπροσόδου. Διοικητικό και νομοθετικό πλαίσιο - διαχείριση πολεοδομικών προγραμμάτων. Μέθοδοι και τεχνικές αστικής ανάλυσης και σχεδιασμού. Θέματα αστικών αναπλάσεων, οργανωμένης δόμησης, πολεοδομικής σύνθεσης, διερεύνησης και οργάνωσης του δημόσιου χώρου. Περιβαλλοντικές επιπτώσεις του σχεδιασμού και της οικιστικής ανάπτυξης. Αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού στον αστικό χώρο.
Περιοχή Χωροταξίας
Η έννοια της ανάπτυξης. Αναπτυξιακός σχεδιασμός. Η έννοια του χώρου στον σχεδιασμό. Στόχοι και επίπεδα χωροταξικού σχεδιασμού: εθνικό, περιφερειακό, τοπικό. Η διαδικασία της ανάπτυξης και διαμόρφωσης ασυμμετριών στο χώρο. Παραγωγικές δραστηριότητες, πληθυσμοί, οικιστικό δίκτυο. Αναπτυξιακή πολιτική και στρατηγική σχεδιασμού. Χωροταξικό σχέδιο και πρόγραμμα. Μέθοδοι και τεχνικές.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ/ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙΑ
ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ
ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΙΙ: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
Περιοχή Γεωμετρικών Απεικονίσεων του Χώρου
Περιοχή Εφαρμογών της Πληροφορικής στην Αρχιτεκτονική
Περιοχή Ζωγραφικής και Ελευθέρου Σχεδίου
Περιοχή Πλαστικής
Περιοχή Αρχιτεκτονικού Χώρου και Επικοινωνίας

Γνωστικό αντικείμενο του Τομέα:
Η θεωρητική και σχεδιαστική προσέγγιση της συνολικής διαδικασίας σχεδιασμού του χώρου. Η διδασκαλία και έρευνα της μεθοδολογίας προσέγγισης των μέσων και εργαλείων του σχεδιασμού γίνεται με στόχο την ευαισθητοποίηση στην έννοια της συμβατικότητας των σχεδιαστικών τάσεων και στην πολλαπλότητα των κοινωνικών παραμέτρων χρήσης και παραγωγής. Η αντιμετώπιση του χώρου ως αντικειμένου σχεδιασμού επιτρέπει την υπέρβαση των στερεοτύπων, χάρη στην υψηλό βαθμό πολυπλοκότητας των εννοιολογικών προσεγγίσεων καιθώς και των σχέσεων και των στοιχείων που τον συγκροτούν. Οι σχέσεις και τα στοιχεία σύνθεσης του χώρου συλλαμβάνονται πρωτογενώς και διατυπώνονται ως εικόνες, όγκοι, μαθηματικά συστήματα, αποτυπώματα ατομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων μέσα από νοητικές αφαιρέσεις και συστήματα αναπαράστασης της Ζωγραφικής, της Πλαστικής, της Γεωμετρίας, της Πληροφορικής, του Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού.

Ειδικότερα τα μαθήματα και η ερευνητική δραστηριότητα του Τομέα αναφέρονται στις παρακάτω περιοχές:

Περιοχή Γεωμετρικών Απεικονίσεων του Χώρου
Οι γραμμικές απεικονίσεις του χώρου, θεωρούμενες ως προβολές επί επιπέδων, σχημάτων και μορφών του τρισδιάστατου χώρου. Προοπτικές εικόνες και αξονομετρικές προβολές. Ειδικά θέματα γεωμετρικών εφαρμογών στην αρχιτεκτονική και την τέχνη. Σύγχρονες μέθοδοι αναπαράστασης και νέες τεχνολογίες.

Περιοχή Εφαρμογών της Πληροφορικής στην Αρχιτεκτονική
Αρχιτεκτονική σχεδίαση και σχεδιασμός με Η/Υ. Μέθοδοι σχεδιασμού, γραφικά, αρχιτεκτονικές βάσεις δεδομένων και γνώσεων, αστικά μοντέλα, χρήση έτοιμων προγραμμάτων, προγραμματισμός. Η εφαρμογή της Πληρογορικής στη συνθετική εργασία του αρχιτέκτονα.

Περιοχή Ζωγραφικής και Ελευθέρου Σχεδίου
Το σχέδιο και το χρώμα ως διαδικασία προσέγγισης, κατανόησης και απεικόνισης του χώρου. Λειτουργία και σχέση σχημάτων και όγκων. Βασικοί νόμοι, ιδιότητες και δυνατότητες των χρωμάτων. Το φως ως στοιχείο που ειδικεύει, τροποποιεί, διαμορφώνει και συγκροτεί τον πλαστικό χώρο.

Περιοχή Πλαστικής
Αντίληψη όγκου, μορφής, αξόνων. Ανάλυση δομών και μορφών από τον φυσικό κόσμο. Εφαρμογές σε χρηστικό αντικείμενο. Προσέγγιση της ανάγκης ανάπτυξης της πλαστικής στον αρχιτεκτονικό χώρο. Η πλαστική ως σύνολο μοτίβων ή στοιχείων αναπαραγωγής. Το πλαστικό στοιχείο που προσδιορίζει αρχιτεκτονικές μορφές. Πλαστική και σύγχρονες επικοινωνιακές τεχνικές.

Περιοχή Αρχιτεκτονικού Χώρου και Επικοινωνίας
Θεωρητική διερεύνηση και σχεδιασμός δημοσίων - ιδιωτικών χώρων, εξοπλισμού και αντικειμένων.Το αντικείμενο καθημερινής χρήσης και η μελέτη της γνωστικής περιοχής του επίπλου. Η διαδικασία παραγωγής του αντικειμένου : ιστορία και σημερινή πραγματικότητα. Σχεδιασμός εξοπλισμού και αντικειμένων βιομηχανικής παραγωγής για εσωτερικούς και υπαίθριους χώρους. Κατοικία ? χώρος ? χρήστης/τρια. Κοινωνική κατοικία στον αστικό ιστό. Ομοιότητες και αντιθέσεις διαφορετικών τρόπων ζωής και η διατύπωσή τους στο χώρο. Η έννοια του προτύπου. Η οργάνωση και η μορφή του χώρου και των αντικειμένων με βάση τις ανάγκες του συγκεκριμένου χρήστη : άτομα και σύνολα. Καταγραφή της πραγματικότητας και των αναγκών. Σχεδιασμός της κατοικίας με συγκεκριμένης ομάδας χρηστών. Σχεδιασμός του χώρου κοινοχρήστων δραστηριοτήτων. Εσωτερικοί και υπαίθριοι κοινόχρηστοι χώροι. Σχέση ιδιωτικού και δημόσιου χώρου ? ένταξη στον αστικό ιστό. Έμφαση στα τεχνικά και φυσικά στοιχεία που ορίζουν το χώρο. Η έννοια της επικοινωνίας μέσα από τα στοιχεία που ορίζουν τον αστικό χώρο. Το αντικείμενο καθημερινής χρήσης και η μελέτη της γνωστικής περιοχής του επίπλου. Η διαδικασία παραγωγής του αντικειμένου: Ιστορία και σημερινή πραγματικότητα. Σχεδιασμός εξοπλισμού και αντικειμένων βιομηχανικής παραγωγής, για εσωτερικούς και υπαίθριους χώρους. Κατοικία - χώρος - χρήστης. Ομοιότητες και αντιθέσεις διαφορετικών τρόπων ζωής και η διατύπωσή τους στο χώρο. Η έννοια του προτύπου. Η οργάνωση και η μορφή του χώρου και των αντικειμένων με βάση τις ανάγκες του συγκεκριμένου χρήστη: άτομα και σύνολα. Καταγραφή της πραγματικότητας και των αναγκών. Σχεδιασμός της κατοικίας με συμμετοχή συγκεκριμένης ομάδας χρηστών. Σχεδιασμός του χώρου κοινοχρήστων δραστηριοτήτων. Εσωτερικοί και υπαίθριοι κοινόχρηστοι χώροι. Σχέση ιδιωτικού και δημόσιου χώρου - ένταξη στον αστικό ιστό. Έμφαση στα τεχνικά και φυσικά στοιχεία που ορίζουν το χώρο. Η έννοια της επικοινωνίας μέσα από τα στοιχεία που ορίζουν τον αστικό χώρο.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ/ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙΑ
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΩΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΟΜΕΑΣ IV: ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΙΧΜΗΣ
Περιοχή Οικοδομικής
Περιοχή Δομικής Μηχανικής
Περιοχή Τεχνολογίας Δομησίμων Υλών
Περιοχή Ενεργειακού - Βιοκλιματικού Σχεδιασμού και Εγκαταστάσεων

Γνωστικό αντικείμενο του Τομέα:
Ο Τομέας Συνθέσεων Τεχνολογικής Αιχμής προσδιορίζεται από τις ειδικές απαιτήσεις που δημιουργεί ο "διάλογος" τεχνολογίας και αρχιτεκτονικής σήμερα, από τα κριτήρια επιλογής νέων υλικών και τρόπων κατασκευής, ως μέσων αρχιτεκτονικής έκφρασης, και από την παρουσία νέων δυνατοτήτων, μέσω του ενεργειακού σχεδιασμού των κτιρίων και της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Επίσης, αντικείμενο αποτελούν η ισορροπία και οι παραμορφώσεις των σωμάτων σε δομικά έργα, καθώς και η μόρφωση και ο σχεδιασμός φερόντων συστημάτων σε κτιριακά έργα.

Ειδικότερα τα μαθήματα και η ερευνητική δραστηριότητα του Τομέα αναφέρονται στις παρακάτω περιοχές:

Περιοχή Δομικής Μηχανικής
Τα αντικείμενα της περιοχής είναι: Ισορροπία στερεού σώματος. Ολόσωμοι ισοστατικοί φορείς, δικτυώματα, καλώδια. Αντοχή των υλικών. Χαλύβδινες κατασκευές. Απλοί υπερστατικοί φορείς. Οπλισμένο σκυρόδεμα.

Περιοχή Οικοδομικής
Τα μαθήματα περιλαμβάνουν τα εξής θέματα : Γενικά περί οικοδομικής. Τα δομικά στοιχεία που συνθέτουν το εξωτερικό περίβλημα των κτιρίων (εξωτερικοί τοίχοι, κατώτερο πάτωμα και στεγάσεις). Τα συστήματα φερόντων οργανισμών κτιρίων. Τις λεπτομέρειες και τρόπους κατασκευής των εσωτερικών χωρισμάτων, των οροφών, των δαπέδων, των κουφωμάτων και των κλιμάκων. Τη δομική τεχνολογία της ξύλινης και μεταλλικής κατασκευής. Τα βιομηχανικά δομικά συστήματα. Την Οικοδομική επισκευών συντήρησης και αποκατάστασης παραδοσιακών κτισμάτων. Τα εξελιγμένα κατασκευαστικά συστήματα.

Περιοχή Τεχνολογίας Δομήσιμων Υλών
Τα αντικείμενα της περιοχής είναι : Γενικές ιδιότητες των υλικών. Τεχνική των μετρήσεων : κονίας, τσιμέντου, αδρανών κονιαμάτων. Προστασία από τη θερμότητα και το ψύχος. Φυσικοί λίθοι. Τεχνητοί λίθοι και πλάκες, ξύλο, γυαλί και λοιπά υλικά. Σκυρόδεμα. Σίδηρος, λοιπά μέταλλα. Προστασία από την υγρασία και τον ήχο. Ασφαλτικά υλικά. Πλαστικά. Συγκολλητικές ύλες. Υλικά πληρώσεως και επιστρώσεων.

Περιοχή Ενεργειακού - Βιοκλιματικού Σχεδιασμού και Εγκαταστάσεων
Το αντικείμενο της περιοχής περιλαμβάνει τον ενεργειακό ? βιοκλιματικό σχεδιασμό κτιρίων και οικισμών, καθώς και τα δίκτυα και τις εγκαταστάσεις τεχνικής υποδομής κτιρίων και πόλεων. Στον ενεργειακό ? βιοκλιματικό σχεδιασμό αναφέρονται όλες οι μέθοδοι ελαχιστοποίησης των ενεργειακών απαιτήσεων των κτιρίων και οι τρόποι κάλυψης των εναπομενουσών ενεργειακών απαιτήσεων από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στα δίκτυα και τις εγκαταστάσεις τεχνικής υποδομής αναφέρονται όλα τα είδη δικτύων και εγκαταστάσεων και η σημασία τους στην εύρυθμη, ασφαλή και οικονομική λειτουργία των κτιρίων και πόλεων.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ/ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙΑ
ΗΧΟΤΕΧΝΙΑΣ
ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
ΔΟΜΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ



Διάρκεια σπουδών (εξάμηνα): 10
Κατευθύνσεις: Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού,
Πολεοδομίας και Χωροταξίας,
Αρχιτεκτονικής Γλώσσας,
Συνθέσεων Τεχνολογικής Αιχμής
Εκπαιδευτικές προοπτικές:

Επαγγελματικές προοπτικές: Οι πτυχιούχοι αποκτούν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το Τ.Ε.Ε (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος).
Οι Αρχιτέκτονες μπορούν να υπογράφουν Μελέτες Οικοδομικών και Τοπογραφικών Έργων. Για την ανάλυση, εκπόνηση και υπογραφή Μελετών Δημοσίων Έργων, πρέπει να αποκτηθεί Μελετητικό Πτυχίο από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων, 4 χρόνια μετά την απόκτηση Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος.
Ως Εργολήπτες του Δημοσίου Τομέα, οι Αρχιτέκτονες χρειάζονται ανάλογο πτυχίο το οποίο μπορούν να αποκτήσουν από την προαναφερόμενη Υπηρεσία, 3 χρόνια μετά την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Οι πτυχιούχοι μπορούν να καλύψουν θέσεις εργασίας σε τομείς ανάλογους με τις σπουδές και την εξειδίκευσή τους. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μπορούν να απασχοληθούν στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα:
σε Υπηρεσίες, σε Υπουργεία και Οργανισμούς, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε Τεχνικές Υπηρεσίες Τραπεζών κ.ά.
σε Τεχνικές και Κατασκευαστικές Εταιρείες ως εξειδικευμένα στελέχη, στη βιομηχανία,
ως ελεύθεροι επαγγελματίες στο δικό τους Τεχνικό Γραφείο Μελετών, ή Εργοληπτική Εταιρεία.


Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.arch.ntua.gr/
 
επιστροφή