επιστροφή - αρχική σελίδα

ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ
Χ.Β.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Οδηγός Σπουδών


  Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας  
Ανήκει στη: Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Πόλη: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Σίνδος, 54101 Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310 791362
Φαξ: 2310 791360

Σχετικά επαγγέλματα
Διαιτολόγος

Γενικά στοιχεία:

Σκοπός του Τμήματος είναι να αναδείξει ειδικούς σε θέματα σύστασης, αποθήκευσης, διανομής, προδιαγραφών και νομοθεσίας τροφίμων, καθώς και σε ζητήματα διατροφής και διαιτητικής του ανθρώπου (όπως η επίδραση της επεξεργασίας των τροφίμων στα θρεπτικά τους συστατικά, στην σχέση τροφίμων με την συντήρηση, την ανάπτυξη και την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού) κάτω από φυσιολογικές και κλινικές συνθήκες αλλά και κάτω από ειδικές συνθήκες και καταστάσεις.


Αντικείμενο σπουδών:

Εξάμηνο 1ο
Μαθηματικά,  Φυσική,  Βιολογία,  Προγραμματισμός Η/Υ Ι,  Ξένη Γλώσσα Ι,  Εισαγωγή στην Επιστήμη Τροφίμων,  Γενική Χημεία,  Περιβαλλοντολογία (προαιρετικό) 

Εξάμηνο 2ο
Φυσιολογία του Ανθρώπου,  Οργανική Χημεία,  Αναλυτική Χημεία,  Προγραμματισμός Η/Υ ΙΙ, Ξένη Γλώσσα ΙΙ,  Βιοστατιστική,  Ραδιανέργεια και Τρόφιμα (προαιρετικό)

Εξάμηνο 3ο
Βιοχημεία Ι,  Εισαγωγή στην Επιστήμη της Διατροφής,  Μικροβιολογία και Υγιεινή Τροφίμων, Χημεία και Ανάλυση τροφίμων, Ξένη Γλώσσα ΙΙΙ,  Προσθετικές Ύλες στα Τρόφιμα,  Προγ/σμός ΙΙΙ (προαιρετικό)

Εξάμηνο 4ο
Βιοχημεία ΙΙ, Αρχές Παρασκευής Τροφίμων, Ξένη Γλώσσα ΙV, Διατροφή και Κύκλος Ζωής, Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις Ι,  Γενικός Ποιοτικός Ελεγχος - Διασφάλιση Ποιότητας,  Φυσιολογία της Θρέψης,  Τεχνική των Πωλήσεων (προαιρετικό)

Εξάμηνο 5ο
Βιολογικός Ρόλος Λιπών - Πρωτεϊνών-Υδατανθράκων,  Τοξικολογία Τροφίμων,  Διατροφή και Κύκλος Ζωής ΙΙ,  Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις ΙΙ,  Ισοζύγιο Ενέργειας και Έλεγχος Βάρους,  Θρεπτική Αξιολόγηση Τροφίμων κατά την Επεξεργασία,  Τεχνολογία Ζωϊκών Τροφίμων,  Οινολογία & Διατροφή (προαιρετικό)

Εξάμηνο 6ο
Διαπροσωπικές Σχέσεις, Αθλητισμός και Διατροφή, Κλινική Διατροφή Ι, Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Παθολογικές Καταστάσεις Ι, Βιταμίνες και Ανόργανα Στοιχεία, Οικονομία και Πολιτική στον Τομέα της Διατροφής, Οργάνωση και Διοίκηση Μονάδων Τροφίμων,  Τεχνολογία Φυτικών Προϊόντων,  Σύγχρονες Μέθοδοι Ενόργανης Ανάλυσης (προαιρετικό)

Εξάμηνο 7ο
Κλινική Διατροφή ΙΙ,  Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Παθολογικές Καταστάσεις ΙΙ, Σεμινάριο Εκτίμηση Θρεπτικής Κατάστασης του Ατόμου,  Αλληλεπιδράσεις Θρεπτικών Συστατικών, Επιδημιολογία και Δημόσια Υγεία, Μαζική Παραγωγή Τροφίμων, Νέα Τρόφιμα, Διατροφή & Ανοσία (προαιρετικό)

Εξάμηνο 8ο
Πρακτική Άσκηση Φοιτητών


Διάρκεια σπουδών (εξάμηνα): 8
Κατευθύνσεις:
Εκπαιδευτικές προοπτικές:

Επαγγελματικές προοπτικές: Οι απόφοιτοι του Τμήματος Διατροφής έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν δημοσιευθεί (ΦΕΚ 36Α/1989). Σύμφωνα με αυτά οι χώροι εργασίας στους οποίους μπορούν να εργαστούν είναι:
-Κλινικές, Νοσοκομεία
-Κέντρα αδυνατίσματος, Κέντρα Υγείας, Αθλητικά Κέντρα
-Εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου τροφίμων, Βιομηχανίες ειδικών τροφίμων
-Ξενοδοχεία, γηροκομεία, ορφανοτροφεία, οικοτροφεία, παιδικοί σταθμοί, κατασκηνώσεις, στρατιωτικές μονάδες, βιομηχανίες γευμάτων
-Εκπαιδευτικά ιδρύματα, Ερευνητικά Κέντρα.



Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.nutr.teithe.gr/
 
επιστροφή